Tinglev Rideklubs velkomsthæfte

Tinglev Rideklub (TRK) er en selvejet institution under Dansk RideForbund, DRF. Klubben drives af en bestyrelse på syv medlemmer, som bliver valgt af medlemmerne på generalforsamlingen. Udover bestyrelsen, er der også flere udvalg fx stævneudvalg og juniorudvalg. Stævneudvalget er ansvarlig for planlægning og afvikling alle stævner. Juniorudvalget arrangerer ministævner, julearrangement og miniridelejer.
Støtteklub for Tinglev Rideklub, sørger for servicen ved stævner fx cafeteriet og sponsorater.
Klubben har to ridehaller (20 x 40 m og 20 x 60 m), to udendørs dressurbaner (20 x 60 m), en udendørs begynderbane, der er mere lukket samt en stor græsbane til ridebanespringning med tilhørende opvarmningsbane. Rideklubben har en del elevheste og ponyer, der passer til ethvert niveau, men der er naturligvis også mulighed for at få sin egen heste eller pony opstillet på stedet. Har man ikke råd til sin egen hest eller pony, eller vil man bare gerne prøve at opleve, hvordan der er at have ”egen” hest, er der også mulighed at blive hestepasser på en af elevhestene for et mindre beløb om måneden. I klubben er der plads til alle – rutinerede ryttere såvel som begyndere. Det ligger os meget på sinde, at alle skal føle sig velkommen. Eleverne må også meget gerne besøge rideskolen udenfor ridetimerne. Som begynder starter man på et ”trækkerhold” eller på et begynderhold for voksne. Efterhånden som man bliver dygtigere, bliver man rykket op på et højere niveau. Det er også muligt at få enetimer hos en berider. Når man rider på hold, rider man ikke kun dressur, men man stifter også bekendtskab med spring, ponygames, kvadrille og ringridning. Er man vild med at springe, er der også mere målrettet springundervisning hver tirsdag. Udover den praktiske undervisning er der og en mere teoretisk undervisning i form af ryttermærkeundervisning (1-5), hvor man lærer at håndtere hestene fagligt korrekt og ikke mindst lærer at passe på sig selv. Ryttermærkerne skal man også bruge, når man skal have rytterlicens. Tinglev Rideklub har også handicapridning, hvor en masse mennesker kommer og bliver genoptrænet til hest. Handicapridning foregår som regel først på dagen, hvor der er mest ro på rideskolen. Er der noget, du gerne vil vide, eller noget du er i tvivl om, er du altid velkommen til at kontakte den daglige leder, bestyrelsesmedlemmerne eller en af underviserne. Du kan finde kontaktoplysninger her på hjemmesiden.

Forsikringsforhold for medlemmer i TRK
At gå til ridning adskiller sig ikke fra at deltage til andre former for idræt rent forsikringsmæssigt. Klubbens aktiviteter foregår på eget ansvar og derfor opfordrer klubben på det kraftigste, at du selv har tegnet dig en fritidsulykkesforsikring. Hvis du er ude at ride på en af klubbens heste, og den i den forbindelse kommer til at forvolde skade på andre eller på genstande, er vi forsikret gennem Dansk Ride Forbund, og du kan ikke blive draget til ansvar for skaden. Men skade på din person er kun dækket, hvis du selv har tegnet en fritidsulykkesforsikring. Personer, som yder frivilligt arbejde for klubben – det kan være i forbindelse med en arbejdsdag eller lignende, hvor du hjælper med et eller andet. Her er du forsikret gennem en forsikring i Dansk Ride Forbund.

Husk! Få dig en fritids-ulykkesforsikring - og føl dig tryg i hele din fritid.

Indmeldelsesblanket

Pasted Graphic